TORDERA A 6’5 – GUIXOLENC 1’5

Una nova victòria, a casa, avui contra el sempre difícil Guixolenc, amb un resultat que de cap manera reflexa la lluita que hi ha hagut i els mèrits de cada equip.

Hem començat el matx puntualment, a dos quarts de deu, i en confrontar les dues esquadres ja es preveia una lluita ben viva. Comptant, a més, que ja és un dels enfrontaments tradicionals i que moltes vegades es decideix per la mínima.  L’equip ganxó es presentava amb tres taulers molt forts per davant i en la resta la balança es tombava un xic del nostre costat.

La primera sorpresa ha saltat quan s’ha comprovat que un dels seus jugadors, al cinquè, no vindria, i per tant, el punt sencer volava cap al nostre caseller sense baixar de l’autobús. Avui en Joan no ha hagut de patir gens per endur-se’l

Amb l’un a zero, les perspectives semblaven bones, sobretot quan ja s’han començat de fer els planteigs en tots els taulers. Però el matí només començava, i a l’hora i mitja de joc ja no es podia ser tan optimista: començava d’haver-hi problemes importants en diferents taules, i el resultat ja no es veia tan clar.

La segona sorpresa l’ha protagonitzat en Jacob, al vuitè, perquè ha transformat una posició més que foradada en un contraatac triomfador, amb la col·laboració del seu veterà rival que s’ha encomanat de jugar ràpid quan més li convenia jugar amb calma. Un segon punt al sarró.

En Daniel, al setè, ha hagut d’enfrontar la versió empordanesa d’autèntic kamikaze japonès, quan el rival ha llançat a l’atac tot el que tenia, menys el bolígraf. En Dani, però, amb sang freda i càlcul exacte, ha amansit la fera fins a clavar-li un joc d’estocades que l’hi han fet …l’harakiri. Tres a zero.

Al segon tauler, l’Eduard ens ha obsequiat amb una nova entrega de la coneguda sèrie «Com engalipar un rival que ja et té guanyat a tu» i, fent aquella màgia de la qual només ell en té la recepta, ha sortit airós d’un veritable infern i el premi ha estat un altre mig punt.

Mentrestant, al quart en Juan ha aplicat una vegada més el seu mètode d’anar deixant el contrari en estat semi-letàrgic, amb maniobres i maniobres i maniobres, fins que, en una …maniobra, es fa la llum i té recompensa. Si hi hagués apostadors probablement el resultat de taules seria el més  triat per tothom, però quan juga en Juan, més val no creure-s’ho massa. És un mestre en les posicions aparentment àtones per donar-los la volta i portar les coses on ell vol. Una bona lliçó i un altre punt.

Al tercer, qui escriu ha escrit un nou capítol de la seva tetralogia sobre escapisme quan, després d’haver plantejat notablement bé la partida, s’ha vist abocat a fer un més que dubtós sacrifici de qualitat, primer, i a haver d’entregar més tard una peça per mirar de jugar un final amb remotíssimes possibilitats de taules, sinó que, mentrestant, el rellotge també anava fent la seva, i ha aparegut sobtadament la bandereta del rival quan ell pensava que encara tenia uns segons. Un punt sencer, doncs, que honestament no havia d’haver guanyat mai.

A la primera taula, el duel elèctric inèdit Josep- Fons (deuen haver jugat més que els nens d’un col·legi) s’ha presentat, com sempre, interessantíssim. Sempre fa bo de veure dos grandíssims jugadors com se les tenen sense miraments, només mirant de produir entre tots dos, una bona partida. Una hora de rellotge els ha caigut a cadascun només per les primeres deu-dotze jugades, cosa que mostra la intensitat del que estava succeint al tauler. Després la partida s’ha encaminat més cap a una lluita cos a cos intensa, per desembocar en un final lleugerament superior al nostre jugador, però que no ha pogut acabar sinó en taules.

El darrer d’acabar, al sisè, ha estat en Pau, després de jugar tal com ens té acostumats una bona defensa Alekhine, que coneix a bastament, però que s’ha anat encaminant, poc a poc, cap a l’armistici, que ha estat el resultat final.

Bon matí, doncs,  per al nostre equip, que es posiciona molt bé a la taula i va deixant enrere les angúnies de la zona de les patacades, que possiblement hauran d’assumir altres equips.

Nosaltres, diumenge vinent, visitem un altre dels feus difícils: Santa Eugènia. Ho explicarem!

Acta de l’encontre

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *