Lliga social 2022

Hi podrà participar qualsevol jugador, soci o amic del club d’escacs Tordera
Per inscriure’s, caldrà contactar amb l’organització (David Martos, Lluís Puigdemont, Rafel Angelats i Dani Angelats) abans l’11 de de gener.
La idea és jugar a través de la plataforma lichess, però en cas que els jugadors ho acordin, poden jugar presencialment.

La competició es dividirà en dues fases: la fase prèvia i la fase final.
Durant la fase prèvia cada jugador s’enfrontarà a tots els contrincants. A cada ronda, cada jugador tindrà un oponent assignat amb el que jugarà dues partides (una amb cada color) a ritme 10+5. El nombre de rondes dependrà de la quantitat de jugadors inscrits.

L’horari de les partides serà els dijous a les 21 hores cada tres setmanes: la primera ronda el 13 de gener de febrer, la segona el 3 de febrer, etc. En cas que a un jugador no l’hi vagi bé l’horari preestablert, ho haurà de comunicar al seu oponent amb qui acordarà un nou dia i hora. Demanem, pel bon funcionament de la lliga, que sempre que sigui possible es jugui abans de la següent ronda.

La classificació d’aquesta fase prèvia es farà en funció dels següents criteris:
1 – Punts
2 – Sonneborn-Berger
3 – Punts contra els jugadors empatats
La fase final la jugaran vuit jugadors: els quatre primers classificats absoluts i els quatre primers classificats amb ELO català estàndard inferior a 1800 o no federats (gener de 2022). En cas que un jugador sub1800 o no federat acabi entre els quatre primers classificats de la general, podrà competir a totes dues categories.

Paral·lelament a cada categoria, Les semifinals les jugaran primer contra quart i segon contra tercer. El guanyador de cada enfrontament jugarà la final. En cada enfrontament d’aquesta fase eliminatòria començarà jugant amb blanques el més ben classificat a la fase prèvia, i s’aniran alternant els colors a cada partida. Guanyarà qui arribi primer a 2 punts. En cas d’empat, es seguiran jugant partides fins que es desfaci l’empat.

El guanyador de la final absoluta serà el campió de la lliga social 2022. El guanyador de l’altra final serà el campió de la categoria sub1800 de la lliga social 2022.
L’organització es reserva el dret de solucionar qualsevol punt no previst en aquestes bases.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *