Històric 4

L´època de transició (quarta i cinquena dècada del segle XIX).

L´ideal artístic d´aquesta era de renovació, s´inspira sovint en el concepte de «dificultat» per donar interès a la recerca de la solució.

A les regles tècniques de la correcció, de la unicitat de la clau i del respecte a l´enunciat, s´afegeixen les següents: Consciència de la forma i el fons, economia del contingut, llei de contrastos, llei de l´unitat i les seves variacions i cerca d´originalitat.

La clau és, generalment, una jugada tranquil·la, un sorprenent sacrifici de peça o una maniobra discreta cap a un punt del tauler lluny del rei que ha de rebre mat. Alguns autors fan servir un altre procediment, consistent en fer que a una primera jugada brutal li segueixi una segona molt dissimulada. Altres, finalment, busquen sobretot la realització d´un pla estratègic amb múltiples possibilitats de desenvolupament.

*******************************************************************************

Històric 4:

Problema del reverend Henry Augustus Loveday (Anglaterra, 03–08–1815 / Delhi, Índia 09–01–1848).

Publicat primer per Howard Staunton a la seva cèlebre revista «The Chess Player´s Chronicle» sota el títol de «Problema indi» l´any 1845.

Unes setmanes més tard Pierre-Charles Fournier de Saint-Amant també el va reproduir en la seva no menys famosa publicació «Le Palamède».

Històric-4

Juguen les blanques i fan mat en tres jugades.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *