SANT ADRIÀ 6,5 – 3,5 TORDERA A

Quina diferència, quan un juga perquè li va alguna cosa molt important, allò que es diu un matx a cara o creu, de quan des de tots els punts de vista no t’hi jugues gaire res. La distància que va d’una situació a l’altra rea probablement la que separava els dos equips que aquest matí s’han enfrontat a la riba del Besòs. Als adrianencs no els podia servir, i potser ni això, res que no fos una victòria. A nosaltres, qualsevol resultat només ens feia bellugar per la zona mitja de la taula, sense cap perill però també sense cap possibilitat real de donar cap campanada. I així hem engegat el que haurà estat el darrer capítol de la Lliga Catalana per Equips d’aquest any…

Les dues llistes mostraven una superioritat teòrica cap al nostre bàndol en la majoria de taulers. Però, insistim-hi, la ponderació ELO no quantifica, que se sàpiga, la motivació…

El matx ha començat amb normalitat i el primer senyal que la batalla seria dura ha estat que  després de la primera hora de joc ni de bon tros es veia res que es comencés de decidir.  Ni tampoc en passar la segona hora: partides enrevessades, amb possibilitats … pera tots dos costats!

Qui escriu ha pogut estirar unes taules en una partida difícil de comprendre, que ha passat d’un domini aclaparador a tenir dificultats serioses. I després s’ha començat de pintar la debacle. En Joan, en Carles, en Pau, en Ferran,… tots han hagut de cedir i de vegades en posicions prou prometedores. l’Eduard s’encarregava al segon de certificar un cop més la seva vàlua com a atacant, i els darrers, en Jordi i en Lluís donaven també sengles cops decisius que tornaven l’emoció. En Josep, de forma inesperada, ometia un detall que li costava la dama i la partida, en posició clarament guanyadora. I en Pere es veia abocat a defensar un final probablement indefensable, tal com s’ha acabat demostrant.

Un bon correctiu que doldria més si les conseqüències fossin unes altres. Avui, però, no ha pas aconseguit amargar-nos el dinar de final de temporada, que ens ha servit per constatar que, malgrat tot, aquest any tots tres equips han aconseguit sortir a jugar cada diumenge i fer un paper més que digne. Objectiu acomplert!

Si voleu veure l’acta de l’encontre: http://www.escacs.cat/infoPerEquips/perequipsactesview.php?idActa=188

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *