TORDERA A 6,5 – MALGRAT 3’5

Ha trigat a arribar el primer punt per al primer equip, però avui se l’ha emportat de manera força convincent.

A dos quarts de deu rebíem l’equip rival, els amics i veïns de Malgrat, que portaven millor bagatge que nosaltres, donat que varen puntuar amb el Gerunda B. Després de les salutacions cordials ha engegat el matx, que es preveia força igualat i amb probables partides d’alta tensió (Camps-Solé, Gurri- Martorell o Mas-Garriga, per exemple).

Després de la primera hora de joc la igualtat es palpava, i es feia difícil pronosticar, encara, res.

En aquesta situació s’ha signatt el primer armistici al tercer tauler. En Ferran i en Joan es coneixen massa bé per valorar quela posició, tot i aguda, no donava més que l’empat.

Mentrestant, al cinquè, en Pere es llançava a un atac tipus càrrega de la brigada lleugera i, és clar, com que era lleugera, calia desempallegar-se de les coses pesants i ell ho ha fet d’una torre. La posició d’atac, esplèndida, malgrat algunes deficiències que podíen costar-li la partida. El que ha disfrutat només ho sap ell.

Al furgó de cua, d’altra banda, en Manel tenia una posició que no es pot pas dir allò de «no prometia res», perquè la veritat és que sí que prometia, i molt, …per al contrari! Semblava que, per moments, no li quedaria cap jugada útil i hauria de plegar. Però,… no ho feia!

En Carles, al vuitè, ha signat un altre empat quan ha valorat que la posició no li permetria culminar un d’aquells atacs del mur de pedra a què ens té acostumats.

Al setè en Pau no s’ha acabat de trobar còmode potser ja des de les primeres jugades. Per moments s’ha posat a remolc del rival i gairebé s’ha limitat a tornar cops, però sense gens de convenciment, i amb el pas del temps la posició se li ha anat fent més i més indefensable, fins al col·lapse. Està per arribar la millor versió del Pau endimoniat que lluita fins i tot per la capsa de les fitxes. Jo dic que no trigarà a aparèixer. S’admeten apostes.

En Josep, al primer, ha doblegat amb tècnica, inspiració i paciència la resistència d’un Jordi Garriga que li ha plantejat no poques dificultats. Dónagust de veure altre cop el nostre primer tauler disfrutant de la partida. I més quan els resultats acompanyen.

Al segon, duel al sol sense trinxeres. Coneixent els protagonistes, què més es podia esperar? Benko. L’Eduard ho tenia clar. Volia lluita. I en David, a bodes em convides… Quin parell! Només calia procurar que ningú amb dolències cardíaques s’acostés massa al tauler. Si en els escacs es pagués entrada, partides com aquesta garantirien un bon calaix… Al final, punt senser per a l’Eduard, que ja li tocava.

En el silenci de la brega, amb la concentració que es tallava, s’ha sentit un «bandera!» que ens ha sobresaltat a tots. En Manel, després d’una resistència com la del gueto de Varsòvia, havia aconseguit portar el rival a una posició al límit de temps i li ha caigut la bandera quan … en Manel li anava a fer mat imparable! Molts no ho haguéssim dit durant tot el matí: punt cap al nostre caseller.

En Pere i en Josep han acabat signant l’empat, igual com ho ha fet en Jordi, al desè, amb el seu rival.

En Joan i en Manolo, que porten més partides que cabells al cap, han anat descabdellant un duel dialèctic a les caselles que ha acabat en un final de torres i alfils de l mateix color. Vells experts tots dos, les taules han estat el resultat qui sap si més just.

I qui escriu, al quart, després d’una partida amb un primer temps força plàcid, s’ha trobat lluitant per sobreviure a la segona part, però la sang freda ha donat resultat i en Pere no ha acabat de trobar el camí guanyador, a la vegada que consumia molt de temps. El tram final, amb el rellotge encalçant-lo, ha estat decisiuper a poder reflotar una posició que se m’havia fet molt incòmoda. I el punt, al capdavall, tot i que ja no decidia res, també ha caigut cap a casa.

6,5 – 3,5. La primera victòriade l’any. Confiem que no sigui la única!

Diumenge vinent seguim al Maresme, però a l’altra punta. Els Jugadors del Masnou ens esperaran amb el ganivet a les dents. Ho explicarem!

Mentrestant, aquí teniu l’enllaç a l’acta del partit:

http://www.escacs.cat/infoPerEquips/perequipsactesview.php?idActa=159

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *